^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Setembre 2024
L M X J V S D
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

INICIAR SESSIÓ

Treballs premiats (II PFMZ, abril 2008)   

 

TÍTOL

RESUM

PRESENTAT PER:

 6è premi

 

250 euros

Un picnic d’arreu del món

Reportatge en video d’un berenar  on els alumnes amb la col·laboració de les seves famílies preparen  i exposen  plats del seu país d’origen, comparteixen les receptes. Fan la degustació dels plats a les classes, adonant-se de la diversitat de maneres de cuinar  i de lo bons que són els menjars que mai havien provat de Moldàvia, Marroc, Equador, Romania, Catalunya.

CEIP EL TEMPLE (Tortosa)

 

 

5è premi

 

250 euros

Ciència i integració

Narració en forma de conte de les experiències d’interrelació de la celebració d’un congrès de cientifics dels 5 continents, facilitant la participació de països en vies de desenvolupament. La integració social es pot entendre com el procés de combinació de grups de persones com ara: grups minoritaris, minories ètniques, refugiats, per integrar-los en el corrent principal de la societat, i com a conseqüència donar-los les mateixes oportunitats, drets i serveis.

La ciència ens ajuda a comprendre millor tot allò que ens envolta i el coneixement és un factor fonamental per a la igualtat i el respecte.

URV

 (Tarragona)

 

 

 

 5è premi  

 

250 euros

Jocs i menjars d’arreu del món

 

L’escola impulsa per segon any consecutiu una jornada intercultural al poble dels Freginals per a compartir jocs tradicionals de diversos països del món i menjars típics. La gent de Freginals tant els nadius com els qui venen de Romania, Ucraïna, Marroc i Anglaterra van compartir una realitat festiva on grans i petits varen gaudir de jocs i menjars de diverses cultures.

CEIP JOAN MARTÍ MIRALLES (Freginals)

 

 

 4t premi 

 

500 euros

Tots mengem pa

Per estrènyer lligams amb les diferents famílies nouvingudes (Marroc, Romania), els xiquets i xiquetes d’EI, amb l’ajuda de les seves mares i les mestres comparteixen l’experiència de preparar , fer i menjar diferents tipus de pa a l’escola, adonant-se que el menjar pa és comú a totes les cultures.

CEIP PÀMIES

 (Ginestar)

 

 

 

3r premi

 

500 euros

Acull . Projecte d’acolliment temporal a joves immigrats.

 

 

Experiència de convivència entre nuclis familiars autòctons i joves immigrats extutelats. El projecte consisteix en l’acolliment temporal d’aquests joves per nuclis familiars acollidors a fi de fomentar l’intercanvi cultural i l’enriquiment mutu.

 
 

ASSOCIACIÓ PUNT DE REFERÈNCIA-

(Barcelona)

 

 2n premi 

 

500 euros

Mirada neta, noves veus, millors perspectives

 

 

 

 

 

Experiència que planteja veure la immigració no com un problema, sinó com una oportunitat. Crear sinergies al centre que permetin construir una societat més oberta compacta i respectuosa amb les persones immigrants i les seves aportacions culturals. El projecte es desenvolupa tres fases: Vèncer prejudicis (mirada neta), conèixer noves veus, noves relacions (millors oportunitats)

Treball, presentat des de la classe d’anglès d’una manera  interdisciplinari i transversal de tots els departaments de forma coordinada i amb estreta conjunció amb l’Aula d’acollida.

IES PAU VILA

 (Sabadell)

 

1r premi

 

1000 euros.

1498 Olot- Marràqueix

Viatge de dues setmanes al Marroc per part d’11 alumnes d’ESO i Batxillerat per a conèixer la realitat d’aquest país.

Treballen 4 temes: educació, religió, oficis, i família.

Vídeo gravat i editat pels mateixos alumnes per tal de projectar posteriorment l’experiència viscuda, actuant així com agents multiplicadors.

1498 són els Kms que separen en linia recta Olot de Marraqueix

 

IES SEP LA GARROTXA

(Olot)

 

 

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA