^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

INICIAR SESSIÓ

Català

XV Premi Federico Mayor Zaragoza

Enlace para la edición de las bases en castellano

XV PREMI FEDERICO MAYOR ZARAGOZA

TORTOSA, CURS 2021-2022                        

Concurs de creació de vídeos

 
 
DONES I HOMES EN IGUALTAT 
Actuem ara, demà pot ser tard!

  
Un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per al període 2016-2030, el cinquè, manifesta que “Les dones i les nenes continuen patint discriminació i violència a tot arreu del món".

L'Agenda 2030 reconeix que aquest objectiu és imprescindible si volem construir un món pacífic, pròsper i sostenible per a les generacions futures”... 
 
La dona, “pedra angular de la nova era”.

El President Nelson Mandela el 1996 a Pretòria, quan jo li manifestava la meva decepció per l'escassa acceptació que en aquell moment havia aconseguit la cultura de pau davant de la cultura d'imposició, violència i guerra que havia prevalgut durant segles va indicar: "És degut al fet que des de l'origen dels temps uns quants homes han manat sobre la resta dels homes i la totalitat de les dones". I va completar la seva asseveració del paper central de les dones a la nova era “perquè la dona només excepcionalment utilitza la força quan l'home només excepcionalment no la utilitza”.

Les dones, amb els seus valors inherents, són certament essencials per a la transició d'una cultura d'imposició, domini, violència i guerra a una cultura de trobada, conciliació, diàleg i pau…

Ara, per fi, la dona a l'estrada. Ha arribat el moment d'esclarir tants horitzons ombrívols, posant en pràctica diligentment l'Agenda 2030 i els ODS. Encara estem a temps.

La igualtat de les dones és, a les albors del segle XXI, preciós i insubstituïble requisit per a la nova era.

Felicito molt cordialment totes les participants, i us animo a perseverar a favor del planeta prenent part en aquest XV Premi.

Amb molta estima,

Federico Mayor Zaragoza
 
 
a
 
hola

Termini d’inscripció i presentació de vídeos

Del 24 de gener al 25 de març

Un cop elaborat el vídeo, cal emplenar el FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

 

Lliurament de premis

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa, el 21 de maig de 2022. Serà presidit pel Dr. Federico Mayor Zaragoza, President de la Fundación Cultura de Paz i exdirector General de la UNESCO.

hola

Dotació

La dotació dels premis concedits consistirà en un primer, segon i tercer premi per a cada categoria: de 400, 250 i 150 euros respectivament.

Algun premi pot quedar desert, si així ho estima el jurat.

Tots els participants rebran un diploma acreditatiu de la seva participació. 

 

hola

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA